Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Meer dan 1 miljoen tevreden klanten
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Poffertjespan inductie

Nieuwste producten:

6 producten:

Poffertjespan inductie

Ben jij van plan om lekker je eigen poffertjes te maken? Dan komt een poffertjespan voor inductie goed van pas. Een goede poffertjespan bakt niet aan, heeft een gelijkmatige warmteverdeling en is veilig in gebruik. Zowel aluminium, gietijzer en staal zijn goede keuzes als materiaal voor een poffertjespan voor inductie. Het is wel belangrijk dat de onderkant van de poffertjespan niet hol is, dit werkt namelijk niet op inductie.  

Gietijzeren poffertjespan inductie 

Gietijzer is een goede keuze als materiaal voor een poffertjespan voor inductie koken. Het houdt de warmte lang vast en verspreid deze gelijkmatig, juist dat is belangrijk bij het bakken van poffertjes. Door de lange warmteretentie is dat bij het maken van veel porties een extra voordeel. Een gietijzeren poffertjespan voor inductie vereist na gebruik wel wat extra onderhoud, maar mooi meegenomen is dat je hiermee na verloop van tijd een natuurlijke antiaanbaklaag creëert. Gietijzeren poffertjespannen zijn ook geschikt voor keramisch koken. Hoe platter de bodem, des beter de pan werkt. 

De Buyer poffertjespan inductie 

Er zijn meerdere geschikte merken voor een poffertjespan. De inductie poffertjespan van De Buyer lichten we uit. Deze is namelijk geschikt voor alle kookplaten en is PTFE en PFAS-vrij, zeer milieuvriendelijk dus. De poffertjespan van De Buyer beschikt niet over een antiaanbaklaag, maar die wordt vanzelf gecreëerd tijdens het gebruik. De Buyer inductie poffertjespannen bevatten een hoog koolstof gehalte. Hierdoor gaan de pannen een leven lang mee, op voorwaarde dat je ze goed verzorgd. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een poffertjespan inductie?

De best poffertjespannen voor inductie voldoen aan een paar punten. Hieronder worden ze voor je benoemd.

  • Materiaal: traditioneel worden poffertjespannen gemaakt van gietijzer of ijzer. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is gietijzer erg zwaar, maar doordat de pan zo stevig is heeft het ook een lange levensduur. Laat je goed informeren over de verschillende voor- en nadelen voordat je een poffertjespan inductie koopt. 
  • Anti-aanbaklaag: heb je geen zin in extra onderhoud? Kies dan voor een poffertjespan inductie die beschikt over een anti-aanbaklaag. 
  • Aantal porties: voor hoeveel mensen bak je doorgaans poffertjes? Houd hier rekening mee wanneer je een pan gaat kopen. Het aantal porties dat je met een pan kunt maken kan per pan verschillen. 
  • Handvat of steel: pannen met een steel pak je eenvoudiger op, maar het hebben van een steel heeft ook een nadeel. In sommige keukens is een steel namelijk niet praktisch qua ruimte. Daarom zijn er ook inductie poffertjespannen met handvaten. 

Poffertjespan inductie kopen

Als je een echte poffertjes liefhebber bent en je gaat de juiste poffertjespan voor inductie kopen, dan ben je misschien ook wel geïnteresseerd in onze pannenkoekenpan inductie? Maar ons assortiment gaat verder dan dat. Van een poffertjespan voor inductie kopen tot een fluitketel inductie, wij hebben het allemaal! Onze pannen collectie voor inductie bestaat uit een koekenpan inductie, wokpan inductie, braadpan inductie, hapjespan inductie en een grillpan inductie. Wil je liever alles in één keer in huis hebben? Kies dan voor een pannenset inductie

Terug naar boven
Cookinglife | Reviews: 8.9/10 - 13.548 reviews