Door drukte kan de reactie van onze klantenservice langer duren. Bekijk je track & trace voor de laatste status van je bestelling
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Rookoven

4 producten

Rookoven

Ben jij ook zo gek op die heerlijke intenste rooksmaken aan jouw eten? Creëer nu eenvoudig zelf die rooksmaak aan jouw favoriete eten of drinken. Koud roken is een hele gezonde manier om voedsel te bereiden, en geeft daarnaast ook nog eens een leuke sfeer.

Wat kan je allemaal roken met een rookoven?

Voor welke bereidingen kunt je een rookoven gebruiken? Vlees, vis, gevogelte, groente en zelfs kaas kan worden gerookt, eigenlijk alles wat je ook zou kunnen barbecueën kun je roken. De smaak die jouw product krijgt wordt bepaald door de houtsoort van de rookmot. Zo zijn er diverse soorten te verkrijgen naast de wel bekende houtsnipper van de beukenboom maar ook van diverse fruitbomen. Wil je een verfijnde smaak creëren? Denk dan bijvoorbeeld aan droge kruiden en specerijen. Je kan de rookmot en natuurlijk de rookoven kopen bij Cookinglife. Bekijk ons brede assortiment aan rookovens en accessoires.

Tip: plaats een bereidingsbakje  in de rookoven die je kunt vullen met wijn, bouillon of water met kruiden. Zo ontstaan er tijdens het roken dampen die je bereiding extra sappig houden en nog meer smaak geven.

Koud roken met de rookoven?

Vlees of vis die je warm wilt roken moet je vooraf pekelen. Dat doe je door grof zout te mengen met kruiden naar wens, jouw voedsel erin te wentelen en erin te laten rusten. Hoe lang je moet pekelen hangt af van het ingrediënt. Zodra je hier klaar mee bent, spoel je alle pekel goed af en droog je het voedsel grondig. Bij koud roken is de temperatuur in de rookoven maximaal 25°C. Bij warm roken is de rooktijd aanzienlijk korter dan bij koud roken. Na ongeveer 30 minuten is de rooksmaak ingetrokken. Houd de temperatuur van de rookoven goed in de gaten. 

Rookoven Kopen

Een rookoven kopen doe je eenvoudig en snel bij Cookinglife. Wij bieden jou een ruim aanbod van verschillende rookovens. Daarnaast bieden wij ook de overige accessoires en het rookmot. Zo heb jij alles bij de hand om jouw favoriete gerechten een heerlijke intense rooksmaak te geven. Een rookoven kopen doe je bij Cookinglife. 

Terug naar boven