Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Meer dan 1 miljoen tevreden klanten
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Rookhoutblokken

Nieuwste producten:

3 producten:

Rookhoutblokken

Hou je van een rooksmaakje aan je eten? Probeer dan eens onze Rookhoutblokken! Dit zijn grove stukken hout die je heel makkelijk kunt gebruiken om eetwaren mee te roken. Dit kan van alles en nog wat zijn. Hoe dit precies werkt? Leg een rookhoutblok naar smaak tussen de kolen of briketten in je BBQ die op temperatuur is. Doe de deksel over de BBQ en wacht tot je spiezen (of andere gerechten) klaar zijn. Heb je geen BBQ met deksel? Gebruik dan een rookoven met rookmot of rookchips in plaats van Rookhoutblokken. Je vindt het allemaal in ons uitgebreide aanbod!

RookhoutblokkenBBQ

Het hoeft niet moeilijk te zijn een bijzonder gerecht op tafel te toveren. Leg wat Rookhoutblokken in de BBQ, vis of vlees erop, heel even geduld en voilà! Ze zijn te gebruiken in elke bbq mét deksel. Het enige waar je om hoeft te denken, is dat je niet een hele lading rookhoutblok in een keer erop gooit. Teveel rook is niet bevorderlijk voor de smaak. Met name bij vis zal je merken dat het bitter wordt. Verder is het heel makkelijk om zelf producten te roken. Een kind kan de was doen met Rookhoutblokken in de BBQ van Cookinglife!

Welke Rookhoutblokken gebruik je?

De Rookhoutblokken die je nodig hebt, wordt bepaald door de producten die jij gebruikt. Daarbij is persoonlijke smaak de grootste factor! Onderstaand overzicht geeft heel duidelijk het karakter van verschillende houtsoorten aan. Over smaak valt echter te twisten. Daarom is het geen vaste regel, maar een houvast of leidraad. Het belangrijkste is dat jij straks kunt genieten van een lekker stukje vis, vlees of groente!

  • Appel: erg mild met een zoete, subtiele fruitsmaak. Geeft gevogelte een mooi bruin kleurtje.
  • Eik: heerlijke geur en geeft de rookwaar een mooie goudgele, bruine kleur. Fijn voor vlees.
  • Esdoorn (maple): dit is heel mild en zoet. Hierdoor uitstekend geschikt voor een lekker stukje vis.
  • Kers: mild, zoet en fruitig. Geeft een mooie rozeachtige tint aan lichte vleessoorten.
  • Walnoot: zware rooksmaak. Hierdoor wordt het meestal gemengd met lichtere houtsoorten.

Waar kun je Rookhoutblokken kopen?

Je bent bij ons aan het juiste adres voor Rookhoutblokken. Cookinglife heeft een ruim aanbod rookhout, waarmee je jouw gerechten een heerlijke rooksmaak geeft. Daarnaast hebben wij tal van handige BBQ accessoires waar je eigenlijk niet zonder kunt tijdens de mooie zomermaanden. Door jouw producten te roken, krijgen deze niet alleen een heerlijke rooksmaak, maar ook een prachtige kleur. Eet smakelijk!

Keukengerei

Terug naar boven
Cookinglife | Reviews: 9.0/10 - 13.524 reviews