Welkom!
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Rookhout

Populaire producten

Rookhout

Wil je de lekkerste gerechten bereiden, maar tegelijkertijd ook iets unieks serveren? Gebruik dan eens rookhout! Hiermee geef je allerlei ingrediënten een heerlijke rokerige smaak. Het leuke is dat dit niet eens heel ingewikkeld is om te doen. Je hoeft in principe alleen maar een stukje rookhout op de BBQ te leggen en je hebt in een handomdraai spareribs om je vingers bij af te likken. Cookinglife heeft verschillende houtsoorten voor uiteenlopende smaken, probeer ze zelf!

Rookhout BBQ

Het gebruik van rookhout op de BBQ is ontzettend leuk voor iedereen. Je hoeft er namelijk geen topkok voor te zijn! Het enige waar je om moet denken, is dat je niet teveel rookhout in een keer gebruikt. Hierdoor kan jouw stukje vis, vlees of groente namelijk een nare, bittere nasmaak krijgen. Wanneer jij weer achter de BBQ staat, leg dan eens een stukje rookhout op je BBQ. Ervaar zelf hoe leuk en makkelijk het is om meer karakter te geven aan jouw eten. Eet smakelijk!

Wat is het verschil tussen rookmot, rookchips en rookchunks?

Het verschil tussen rookmot, -chips en -chunks is de structuur. Mot is fijn en doet een beetje denken aan zaagsel. Voor het koud roken van bijvoorbeeld zalm is rookmot perfect! Rookchips zijn zichtbaar grover en worden vooral gebruikt in rookovens. Rookchunks zijn ideaal om op de BBQ te leggen. Dit komt doordat ze een heel stuk groter zijn dan de chips en dus niet zo snel opbranden. Je zou de chunks kunnen zien als houtskooltjes die je tussen je gebruikelijke briketten legt.

Welk rookhout gebruik je?

Je smaak en wat je gaat bereiden is bepalend voor het soort rookhout dat je gaat gebruiken. Uiteraard zijn er wel een aantal combinaties die gemaakt zijn voor een goed huwelijk. Zo is beuk een mooie neutrale houtsoort die goed bij vis en groenten past. Rode wijn of port geeft bijvoorbeeld een mooie, zoete smaak. In onderstaand overzicht zie je welke houtsoort bij welke smaak past. Maar, het is natuurlijk altijd leuk om te experimenteren!

  • Eikenhout: mild/pittig; te gebruiken bij ieder soort voedsel.
  • Elzenhout: zacht/zoet; uitstekend voor vis, varkensvlees en gevogelte.
  • Ahornhout: zacht; aan te raden bij kaas of groente.
  • Pecanhout: mild/zoet; te gebruiken bij ieder soort voedsel.
  • Mesquite: bitter; aanbevolen om enkel te gebruiken als brandstof, niet als extra smaak.
  • Bourbon: sterk/zoet; heerlijk in combinatie met rund- en varkensvlees, gevogelte en wild.
  • Appel: zoet; uitstekend voor gevogelte.
  • Kers: mild/zoet; perfect voor varkens- en rundvlees en kip.
  • Noot: divers; te gebruiken bij ieder soort voedsel.

Waar kun je rookhout kopen?

Cookinglife is het adres voor jouw rookhout! Je kunt natuurlijk denken: ‘ik versnipper zelf wel even een stukje hout’, maar er komt wel iets meer bij kijken. Het is ontzettend belangrijk dat het hout goed droog is. Daarbij wil je geen hars- of schorsresten gebruiken om mee te roken. Koop je rookhout samen met je BBQ accessoires in onze webshop en bespaar jezelf een hoop werk en tijd!