HRC 52-54

  • Eigenschappen: Flexibel, eenvoudig te slijpen.
  • Voordelen: Goed voor fileermessen, makkelijk te onderhouden.
  • Nadelen: Blijft minder lang scherp, kan snel bot worden.

HRC 55-57

  • Eigenschappen: Goede balans tussen scherptebehoud en slijpbaarheid.
  • Voordelen: Veelzijdig, geschikt voor standaard keukenmessen.
  • Nadelen: Vereist regelmatig onderhoud om scherp te blijven.

HRC 58-60

  • Eigenschappen: Blijft langer scherp, harder staal.
  • Voordelen: Geschikt voor hogere kwaliteit messen, minder vaak slijpen nodig.
  • Nadelen: Moeilijker te slijpen, kan breekbaarder zijn dan zachter staal.

HRC 60-62

  • Eigenschappen: Uitstekend scherptebehoud, zeer hard.
  • Voordelen: Blijft zeer lang scherp, geschikt voor premium messen.
  • Nadelen: Zeer moeilijk te slijpen, kwetsbaarder voor breuken.

HRC 62+

  • Eigenschappen: Extreem scherptebehoud, zeer hoge hardheid.
  • Voordelen: Blijft uitzonderlijk lang scherp, geschikt voor gespecialiseerde messen.
  • Nadelen: Erg moeilijk te slijpen, zeer breekbaar.

Alle categorieën

Keukenmessen

Relevante producten

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.