Topnoten

De topnoten bevatten ingrediënten die in de eerste minuten na het ontsteken van het huisparfum direct onthuld zullen worden. Deze geurnoot is erg dominant en is dan ook bedoeld om je aandacht te trekken. Daarnaast stralen de topnoten de eerste indruk van de geur uit. Na ongeveer tien minuten verdwijnen deze geuren naar de achtergrond en zal deze geurnoot nauwelijks nog te ruiken zijn in je woonkamer.

Topnoten

Hartnoten

De ingrediënten die samen de hartnoten vormen zullen zich pas onthullen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn. Dit is zo'n tien minuten na het branden van de kaars. Deze geurnoten zijn het belangrijkste onderdeel van een geur en bevatten vaak verschillende bloemsoorten. Niet voor niets worden bloemsoorten in de parfumwereld omschreven als typische hartnoten. De hartnoten zullen het duidelijkst en het langst aanwezig zijn en vervliegen meestal pas na twee uur. 

Hartnoten

Basisnoten

De basisnoten zijn alle ingrediënten die overblijven nadat de hartnoten grotendeels verdwijnen zijn. Deze geurnoten zullen zich dan ook pas na twee uren onthullen. Daarnaast blijven de basisnoten langdurig hangen in je woonkamer en geven ze voortdurend een geur af. Een voorbeeld van typische basisnoten zijn verschillende houtsoorten of kruiden.

Basisnoten

Relevante producten