Een paddestoelensoep vind ik altijd zo mooi om te serveren. Het past naar mijn mening ook perfect bij de herfst en zelfs de winter, omdat paddenstoelen iets rustieks uitstralen. De smaken zijn puur en daarnaast heb je deze heldere paddenstoelensoep zo op tafel staan. Deze paddestoelensoep is ook mooi om gasten voor te schotelen als voorgerecht bij een (kerst)diner!
Recept
Deze simpele paddestoelensoep is makkelijk te maken en super lekker! Goed gevuld met verschillende soorten paddestoelen en lenteuitjes.
Gang | Soep |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 6 personen |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 10 min |
Totaal | 20 min |
Deze paddenstoelensoep is extra rijk gevuld en door de tijm even mee te bakken met de champignons, krijgt de soep een heerlijke smaak. Bij het maken van de paddestoelensoep dien je de champignons en kastanjechampignons sowieso in plakjes te snijden. Zijn de oesterzwammen en shiitakes nu enorm groot, dan kun je deze ook nog iets kleiner snijden. Maar een beetje variatie in de grootte van de paddenstoelen geeft je soep juist wat extra’s!
Het lekkerst smaakt deze paddestoelensoep als je ‘m een aantal uren laat trekken. Dan krijgen de paddenstoelen extra veel smaak. Maak de soep dus bijvoorbeeld ‘s ochtends al, scheelt ook weer in de planning voor de avond :-).
Tip: bekijk ook eens mijn top 5 recepten voor soep!