Recepten Voorgerechten Soepen

Een paddestoelensoep vind ik altijd zo mooi om te serveren. Het past naar mijn mening ook perfect bij de herfst en zelfs de winter, omdat paddenstoelen iets rustieks uitstralen. De smaken zijn puur en daarnaast heb je deze heldere paddenstoelensoep zo op tafel staan. Deze paddestoelensoep is ook mooi om gasten voor te schotelen als voorgerecht bij een (kerst)diner!

Cookinglife Foodies
Goed gevulde paddestoelensoep

Recept

Goed gevulde paddestoelensoep

Deze simpele paddestoelensoep is makkelijk te maken en super lekker! Goed gevuld met verschillende soorten paddestoelen en lenteuitjes.

Gang Soep
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totaal 20 min

Ingrediënten

  • 2 liter bouillon
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram champignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 100 gram shiitakes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • 2 lente-uitjes
  • peper en zout naar smaak
  • 1 handjevol tijm voor garnering

Hoe maak je een goed gevulde paddestoelensoep?

  1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons en kastanjechampignons klein (in plakjes). Snijd de lente-ui in ringetjes.
  2. Fruit de sjalot en knoflook met wat olijfolie even aan in een koekenpan en doe hier dan eerst de kastanjechampignons en champignons bij, samen met een paar takjes tijm. Bak mooi bruin, de champignons zullen flink slinken. Doe hier na een minuut of 5 ook de edelzwammen en shiitakes bij.
  3. Maak in een grote soeppan 2 liter bouillon klaar.
  4. Doe dan alle paddenstoelen bij de bouillon, proef en breng eventueel nog wat op smaak met zout en/of peper. Serveer in een mooie kom en garneer met wat tijm en lenteuitjes. Eet smakelijk!

Deze paddenstoelensoep is extra rijk gevuld en door de tijm even mee te bakken met de champignons, krijgt de soep een heerlijke smaak. Bij het maken van de paddestoelensoep dien je de champignons en kastanjechampignons sowieso in plakjes te snijden. Zijn de oesterzwammen en shiitakes nu enorm groot, dan kun je deze ook nog iets kleiner snijden. Maar een beetje variatie in de grootte van de paddenstoelen geeft je soep juist wat extra’s!

Het lekkerst smaakt deze paddestoelensoep als je ‘m een aantal uren laat trekken. Dan krijgen de paddenstoelen extra veel smaak. Maak de soep dus bijvoorbeeld ‘s ochtends al, scheelt ook weer in de planning voor de avond :-).

Tip: bekijk ook eens mijn top 5 recepten voor soep!