Recepten Tussendoor Italiaans Bijgerecht Snacks Borrelhapjes

Antipasti zijn voorgerechtjes die bestaan uit kleine hapjes. Vaak is het een combinatie van vlees, kaas, groenten en olijven. Het betekent letterlijk 'voor de maaltijd'. Deze Italiaanse lekkernijen stillen je grootste honger en zorgen ervoor dat je zin krijgt in meer eten.

Cookinglife Foodies
Antipasti

Recept

Antipasti

Italiaans borrelplateau

Gang Borrelhapje
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Totaal 10 min

Benodigdheden

  • Borrelplank
  • Kaasmesjes
  • Kleine schaaltjes

Ingrediënten

  • Vleeswaren, bijvoorbeeld parmaham en (venkel)salami
  • (Kalamata) Olijven
  • Nootjes (amandelen)
  • Kaas
  • Buffelmozzarella, tomaat en basilicum
  • Vijgen en druiven
  • (Zelfgemaakte) pesto
  • Ciabatta en crackers

Hoe bereid je de antipasti?

  1. Kies je vleeswaren
  2. Voeg olijven toe die je lekker vindt
  3. Leg er wat nootjes bij
  4. Kies jouw favoriete kaasjes
  5. Maak tomaat, mozzarella, basilicum spiesjes of bijvoorbeeld bruschetta
  6. Zorg voor wat fruit, de zoetigheid combineert goed met alle hartige hapjes op de plank
  7. Voeg pesto of een ander smeersel toe
  8. Leg er ook wat broodjes of crackers bij om de smeersels of kaas/vleeswaren op te doen!
  9.      Buon appetito!

Tips!

  • Naderhand kan je natuurlijk een lekker bordje pasta erbij serveren.
  • Serveer met een frisse aperitivo zoals Aperol Spritz, Limoncello Spritz of rode martini met ijs en een schijfje citroen.
Tips!