Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Hoe zet je koffie met een Bodum Cafetiere?

 
Filter op:
Toon alleen voorradige producten

Hoe zet je koffie met een Bodum Cafetiere?

De cafetiere of ook wel French press is een gemakkelijke manier om snel een kop koffie te kunnen zetten. Ook is het een fijne manier om zelf te kunnen bepalen hoe sterk u uw koffie wilt.

Zo werkt een cafetiere. 

  1. Haal het deksel van de cafetiere af. Zorg dat de cafetiere niet te koud is om de koffie die u gaat maken ook goed op tempertatuur te houden. Dit kunt u doen door de cafetiere te vullen met zeer warm water en dit even te laten staan. Zorg wel dat de cafetiere vanbinnen droog is wanneer u deze gaat gebruiken.
  2. Doe 3 maatscheppen gemalen koffie in de cafetiere. Het is belangrijk voor het proces van  koffie maken dat u niet te fijn gemalen koffie kiest. Kies liever voor medium fijngemalen koffie.
  3. Vul nu de cafetiere tot de rand met kokend water. Beweeg de cafetiere terwijl u deze vult. U kunt er ook voor kiezen om na het vullen nog even te roeren. 
  4. Doe het deksel weer op de cafetiere en laat deze 4 minuten staan.
  5. Druk na 4 minuten de koffie erdoorheen door de filter naar beneden te drukken via de knop aan de bovenkant. 
  6. Schenk de koffie direct in en laat deze niet te lang in de filter zitten. Als u de koffie te lang laat zitten wordt deze namelijk bitter.
  7. Maak ten slotte de caffetiere goed schoon. Dit gaat door de filter soms wat lastiger, maar is zeer belangrijk om de smaak van uw koffie zo puur mogelijk te houden.