Recepten Cocktails

Voor de één een heerlijk zomerdrankje en voor de ander de favoriet tijdens de wintersport! De Aperol Spritz komt uit het zonnige Italië en is daar ongekend populair. Het is het meest gedronken aperitief in heel het land! Deze cocktail is bitterzoet, fris, bruisend en ziet er ook nog eens fantastisch uit!

Cookinglife Foodies
Aperol Spritz

Recept

Aperol Spritz

Spritzig is Duits voor sprankelend!

Gang Dranken
Keuken Italiaans
Porties 1 Spritz glas

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 5 min

Benodigdheden

  • Cocktailglas
  • Rietjes
  • Cocktail Lepel  

Ingrediënten

  • IJsblokjes
  • 90 ml Prosecco
  • 60 ml Aperol
  • 30 ml Bruiswater
  • Schijfje sinaasappel

Hoe maak je een Aperol Spritz?

  1. Vul het glas met ijs
  2. Schenk de prosecco, Aperol en het bruiswater erbij
  3. Roer alles met de cocktail lepel rustig door elkaar
  4. Serveer de Aperol Spritz met het schijfje sinaasappel. Salute!

Cocktail

Benodigdheden

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.