Recepten Glutenvrij Suikervrij Bakken Tussendoortjes

Heerlijk, als je weet dat er een smeuïge en toch niet zo ongezonde koek op je ligt te wachten als je thuis komt. Of in je tas, als je op je werkt bent. Ja, alleen daarom al zou je één keer per week koekjes moeten bakken. Deze koeken zijn weer eens wat anders en ze zijn zo smaakvol, dat ik ze zeker vaker ga maken. 

Cookinglife Foodies
Bosbes koekjes

Recept

Bosbes koekjes

Lekker om mee te nemen onderweg of naar je werk!

Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties Voor 8

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Oventijd 20 min
Totaal 50 min

Ingrediënten

  • 150 gram medjoul dadels
  • 150 gram (diepvries) bosbessen
  • 110 gram glutenvrij havermeel
  • 125 gram rijstmeel
  • 2 eieren
  • 110 gram kokosolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels stevia kristal sweet, of gebruik een andere suikervervanger
  • 2 theelepels (wijnsteen) bakpoeder

Hoe maak je bosbes koekjes?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Laat de bosbessen ongeveer een uur van te voren ontdooien.
  3. Ontpit de dadels en maal ze fijn in de keukenmachine. Smelt de kokosolie.
  4. Meng de dadels met rijstmeel, havermeel, eieren, kokosolie, vanilleextract, kaneel, stevia en bakpoeder en doe er de bosbessen bij. Laat de keukenmachine op de laagste stand draaien zodat de bosbessen niet al te veel kapot gaan, tot je een deeg hebt.
  5. Kneed voorzichtig met je handen even door. Maak met je handen wat dikkere koeken dan je normaal misschien maakt, iets kleiner in doorsnede dan de pam van je hand. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin.
  6. Laat ze goed afkoelen; ze zijn nog erg zacht als ze net uit de oven komen. Enjoy!

Ik ben echt dol op bosbessen en koekjes, deze combinatie is dan ook hemels! Je kunt gewoon diepvriesbosbessen gebruiken en deze ongeveer een half uur tot een uurtje van te voren uit de vriezer halen om te laten ontdooien. Voor dit recept heb ik mij trouwens laten inspireren door een medeblogger. 

De koeken zijn heerlijk smeuig en gewoon ontzettend lekker. Knapperig zijn ze niet, juist lekker chewy en dat maakt ze ook bijzonder. Weer eens wat anders dan een standaard koekje. Op mijn werk vond iedereen ze helemaal geweldig, dus daar was het ook een groot succes!!