Recepten Vegan Vegetarisch Suikervrij Ontbijt Lunch

Hummus. Humus. Houmous. Hoemoes. Geen idee wat nu de enige echte juiste manier van spellen is, maar ik ben er gek op. Hummus dus. Heerlijk! Op mijn werk heb ik bijna altijd wel een bakje in de koelkast staan, zodat ik daar een lekkere lunch mee klaar kan maken. Vandaag laat ik je een super simpel lunch recept zien: brood met hummus en avocado. Je hebt er maar 3 dingen voor nodig (ok, 4 als je de peper meetelt) en je bent zo klaar. Perfect voor op je werk!

Cookinglife Foodies
Broodje met avocado en hummus

Recept

Broodje met avocado en hummus

Als je deze lunch op kantoor eet, kun je gewoon de avocado in zijn geheel mee nemen. Als je de pit in de ongebruikte helft laat zitten en de avocado goed verpakt (bijv. met vershoudfolie) kun je er de dag erna ook nog van genieten :-).

Gang Ontbijt, lunch
Keuken Nederlands
Porties Voor 1 persoon

Bereidingstijd

Bereidingstijd 5 min
Totaal 5 min

Ingrediënten

  • 1 (glutenvrij) broodje (heb zelf een speltbroodje gebruikt, maar je kunt uiteraard ook een ander broodje of een boterham gebruiken)
  • halve avocado
  • 2 eetlepels hummus (bijvoorbeeld zelfgemaakte rode bietenhummus)
  • snuf peper

Hoe maak je een broodje met avocado en hummus?

  1. Snijd je broodje doormidden en besmeer de bodem met hummus.
  2. Snijd de avocado door midden, laat de pit zitten in de helft die je niet gebruikt. Snijd het vruchtvlees met een mes horizontaal een aantal keer in en schep het vruchtvlees er dan met een lepel uit. Leg de avocadoplakjes op de hummus.
  3. Lekker met nog een snuf peper eroverheen. Eetse!