Ei muffins; ze stonden al een tijdje op mijn lijstje om eens te maken. Je verbaast je over hoe snel ze klaar zijn, want je hoeft alleen maar wat paprika te snijden, eieren te kloppen en in muffin vormpjes te gieten. That’s it! Bewaar ze in de koelkast, dan zijn ze zeker 3 dagen goed en ook koud zijn ze heerlijk, dus je kunt ze fijn meenemen als lunch of tussendoortje naar school of werk. Hieronder het super simpele recept voor ei muffins met spinazie uit de oven.
Recept
Vergeet ze niet in de koelkast te bewaren! Dan blijven ze meerdere dagen goed!
Gang | Tussendoortje, lunch |
---|---|
Keuken | Fusion |
Porties | Voor 6-8 muffins |
Bereidingstijd | 15 min |
---|---|
Oventijd | 25 min |
Totaal | 40 min |
Op de een of andere manier zijn eieren bij ons in huis altijd een dingetje. Een paar maanden geleden at ik ‘ per ongeluk ‘ een omelet met eieren die al 4 maanden overdatum waren. Niks aan de hand (ondanks prikkelbaar darmsyndroom kan mijn buik dat blijkbaar goed hebben), maar dat het pak eieren er blijkbaar al zo lang stond zegt wat over hoeveel eieren we eten. Nu ik fantatiek sport, probeer ik meer eieren te eten en daardoor zijn ze nu juist altijd op magische wijze op.
Sinds ik meer eieren eet, lijkt het net of vriendlief ook ‘ ineens ‘ meer eieren eet en nu grijp ik dus steeds mis. Wat al tot gevolg had dat ik zomaar vegan donuts moest maken, omdat de eieren weer op waren en de winkels dicht. Dus.Maarrrrrr ‘s ochtends ben ik vroeg naar de winkels gegaan om eieren in te slaan, zodat ik ein-de-lijk eens eimuffins kon maken. En tada, daar zijn ze dan! Heb jij nog lekkere variaties op ei muffins? Ik ben benieuwd!