Recepten Glutenvrij Koolhydraatarm Tussendoortje

Ei muffins; ze stonden al een tijdje op mijn lijstje om eens te maken. Je verbaast je over hoe snel ze klaar zijn, want je hoeft alleen maar wat paprika te snijden, eieren te kloppen en in muffin vormpjes te gieten. That’s it! Bewaar ze in de koelkast, dan zijn ze zeker 3 dagen goed en ook koud zijn ze heerlijk, dus je kunt ze fijn meenemen als lunch of tussendoortje naar school of werk. Hieronder het super simpele recept voor ei muffins met spinazie uit de oven.

Cookinglife Foodies
Ei muffins met spinazie

Recept

Ei muffins met spinazie

Vergeet ze niet in de koelkast te bewaren! Dan blijven ze meerdere dagen goed!

Gang Tussendoortje, lunch
Keuken Fusion
Porties Voor 6-8 muffins

Bereidingstijd

Bereidingstijd 15 min
Oventijd 25 min
Totaal 40 min

Ingrediënten

  • 4 grote eieren
  • 100 ml plantaardige melk
  • 2 handjes spinazie
  • 1 rode paprika
  • 30 gram geitenkaas
  • zout en peper
  • 1 theelepel dille
  • 1 theelepel oregano

Hoe maak je ei muffins met spinazie?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Snijd de rode paprika in kleine blokjes.
  3. Kluts de eieren en voeg plantaardige melk, dille, oregano, peper en zout toe.
  4. Gebruik een muffinbakvorm en vet die in of vul deze met muffinvormpjes. Doe een paar paprikastukjes in het vormpje, scheur de spinazie een beetje klein en verdeel dit ook. Doe de geitenkaas erbij.
  5. Vul het vormpje tot ongeveer 3/4 met het eimengsel.
  6. Bak in ongeveer 25 minuten goudbruin. Ze komen super mooi luchtig uit de oven, maar helaas zakken ze in waar je bij staat. De smaak is er natuurlijk niet minder om ;-)!

Op de een of andere manier zijn eieren bij ons in huis altijd een dingetje. Een paar maanden geleden at ik ‘ per ongeluk ‘ een omelet met eieren die al 4 maanden overdatum waren. Niks aan de hand (ondanks prikkelbaar darmsyndroom kan mijn buik dat blijkbaar goed hebben), maar dat het pak eieren er blijkbaar al zo lang stond zegt wat over hoeveel eieren we eten. Nu ik fantatiek sport, probeer ik meer eieren te eten en daardoor zijn ze nu juist altijd op magische wijze op.

Sinds ik meer eieren eet, lijkt het net of vriendlief ook ‘ ineens ‘ meer eieren eet en nu grijp ik dus steeds mis. Wat al tot gevolg had dat ik zomaar vegan donuts moest maken, omdat de eieren weer op waren en de winkels dicht. Dus.Maarrrrrr ‘s ochtends ben ik vroeg naar de winkels gegaan om eieren in te slaan, zodat ik ein-de-lijk eens eimuffins kon maken. En tada, daar zijn ze dan! Heb jij nog lekkere variaties op ei muffins? Ik ben benieuwd!