Deze rozijnen dadel cake die een mede-blogster voor ons maakte is perfect om in het weekend te maken. En dan natuurlijk iedere dag een plakje meenemen naar je werk! "Yay! Ik ben vereerd dat ik voor de tweede keer voor deze gastblog wordt gevraagd. En sta dan altijd meteen weer voor een dilemma. Wat voor recept zal ik gaan delen dat past in een gezonde levensstijl? Vorige keer maakte ik een lekkere bananencake en dit keer een cake waar weliswaar ook banaan in zit maar dat voert zeker niet de boventoon."
Recept
Deze cake kun je lekker lang bewaren!
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Fusion |
Porties | Ca. 12 plakjes |
Bereidingstijd | 20 min |
---|---|
Oventijd | 1 uur 0 min |
Totaal | 1 uur 20 min |
Het toeval wil ook nog dat ik – voor de vierde keer alweer – binnenkort een whole30 ga doen… Wat houdt dat in? Een whole30 is eigenlijk een soort detox, bedoeld om erachter te komen op welke voedingsmiddelen je lichaam reageert (goed of slecht). Alle potentiële triggers worden gedurende 30 dagen volledig uit je dieet gehaald; dus geen gluten, geen suiker, geen zuivel, geen alcohol, geen peulvruchten. Na die 30 dagen voer je vervolgens een voor een sommige voedingsmiddelen weer toe om te zien wat er gebeurt.
En nee deze cake valt niet onder de goedgekeurde artikelen! Maar is wel waanzinnig lekker. Wil je geen alcohol gebruiken dan kun je dat met een gerust hart weglaten. Speltbloem zou je kunnen vervangen voor amandelmeel, boekweitmeel of kastanjemeel wanneer je de cake glutenvrij wilt maken. Is het ook meteen whole30 approved.. 😉 Hoe dan ook; door de hoeveelheid rozijnen en dadels is dit een lekker zoete cake maar zonder toegevoegde suiker. Bijkomende bonus is dat je hem lang kunt bewaren. De gebruikte vruchten maken hem vrij stevig en toch niet droog.