Recepten Bakken Tussendoor Ontbijt

Ontbijtmuffins zijn heel makkelijk te maken, ze zijn gezond, handig om mee te nemen én er is ook nog eens eindeloos mee te variëren. Er zijn al talloze gezonde ontbijtjes zoals banaan-ei pannenkoekjes, frisse havermout of de fantastische chiapudding. Deze muffins mogen zeker niet ontbreken in dit rijtje!

Omdat de Sint weer in het land is leek het ons leuk een Sinterklaastintje aan deze muffins te geven. Er worden speculaaskruiden en amandelen gebruikt, heerlijk om vast mee weg te dromen naar pakjesavond. Of ochtend!

Cookinglife Foodies
Sinterklaas muffins

Recept

Sinterklaas muffins

heerlijk als ontbijt

Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 10 stuks

Bereidingstijd

Bereidingstijd 10 min
Oventijd 20 min
Totaal 30 min

Benodigdheden

  • Oven op 180 ºC
  • Muffin bakblik
  • Muffin vormpjes
  • Keukenmachine of blender

Ingrediënten

  • 125 gr. havermout
  • 150 ml. rijstmelk vanille
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 1 tl. baking soda
  • 4 tl. speculaaskruiden
  • 2 handjes blanke amandelen
  • 1 tl. anijszaad
  • 2 el. honing
  • Snuf zout

Hoe maak je de Sinterklaas ontbijtmuffins?

  1. Doe de havermout samen met de eieren, banaan, melk en bakingsoda in de blender en laat draaien tot er een gladde massa ontstaat.
  2. Voeg nu 1 handje amandelen, 3 tl. speculaaskruiden, het anijszaad, zout en 1 el. honing toe. Laat weer draaien tot alle ingrediënten goed gemixt zijn.
  3. Doe de papiertjes in het muffin bakblik en vul de bakjes met het mengsel. Je kunt 10 bakjes vullen met deze hoeveelheid. Zet het blik voor 20 minuten op 180 ºC in de oven.
  4. Ondertussen hak je de overige amandelen fijn en voeg je de resterende speculaaskruiden en honing toe. Wanneer de muffins klaar zijn doe je overal wat van het amandel-honing mengsel bovenop.
  5. In een afgesloten bak kan je de muffins een dag of 5 bewaren: perfect om klaar te maken voor de hele week dus!

Tips!

Gebruik voor het gemak amandelschaafsel en strooi dit er overheen!

Tips!