Recepten Taarten Dieet

Toen ik deze Suikervrije chocoladetaart met banaan voorbij zag komen, móést ik ‘m proberen. De chocoladetaart is helemaal Paleo en dit vind ik een hele fijne way-of-life; een groot deel van mijn eten valt binnen het Paleo principe. Deze taart met banaan en chocolade is namelijk glutenvrij, zuivelvrij én suikervrij en dat maakt het natuurlijk een heel mooi alternatief voor de wat minder gezonde chocolade taarten.

Cookinglife Foodies
Suikervrije chocoladetaart met banaan

Recept

Suikervrije chocoladetaart met banaan

Een heerlijk romige chocoladetaart die past in een Paleo levensstijl. Daarbij is deze taart gluten- en suikervrij en vegan.

Gang Tussendoor
Keuken Nederlands
Porties 8-10 punten

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Koeltijd 5 uur 0 min
Totaal 5 uur 20 min

Ingrediënten

    Voor de bodem:
  • 175 gram amandelmeel
  • 120 gram pitloze dadels
  • 15 gram geraspte kokos
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 eetlepel water
  • 1 banaan
  • Vulling:
  • 340 gram cashewnoten
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 140 gram gesmolten kokosolie
  • nog 2 bananen
  • 80 gram (raw) cacaopoeder
  • Garnering: 
  • geraspte kokos
  • handje vers fruit, bijv. frambozen

Hoe maak je een suikervrije chocoladetaart met banaan?

  1. Vet een springvorm van ongeveer 18cm in met wat kokosolie en bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier. Je kunt ook een iets grotere springvorm gebruiken (bijv 23cm), dan wordt je taart een stukje platter.
  2. Doe het amandelmeel, de pitloze dadels, kokos, vanille extract en water in de keukenmachine en laat dit tot een egaal mengsel draaien.
  3. Stort de bodem in de springvorm en verdeel dit over de volledige bodem van de springvorm. Druk goed aan. 
  4. Snijd de banaan in plakjes en verdeel de plakjes over de bodem (Als je een springvorm gebruikt die groter is dan 18cm heb je 2 bananen nodig voor de bodem). Zet de springvorm vervolgens in de koelkast. 
  5. Doe de cashewnoten (je hoeft ze niet te weken) met de rest van de ingredienten (kokosmelk, gesmolten kokosolie, 2 bananen en cacaopoeder) en laat dit in een paar minuten draaien tot een mooi egaal mengsel.
  6. Schenk dit mengsel op de bodem in de springvorm en laat de chocolade-banaantaart minimaal een uur of vijf in de koelkast opstijven. 
  7. Snijd de taart in punten en garneer met geraspte kokos en vers fruit. Eet smakelijk!

De taart is heerlijk romig, met natuurlijk door al dat cacaopoeder een lekkere chocolade smaak. Echt super lekker! En doordat er flink wat noten worden gebruikt, is een klein stukje ook behoorlijk machtig. Als je een springvorm van 18cm gebruikt, heb je een hele hoge taart, die mooi opstijft en daardoor lekker vast van structuur is. Je kunt natuurlijk ook een iets grotere springvorm gebruiken.

Je bodem wordt dan wel nog iets dunner en je chocoladelaag minder dik. Ook moet je even een extra banaan voor het banaanlaagje bovenop de bodem gebruiken. Bewaar de taart in de koelkast of vries stukjes in als je ‘m wat langer wilt bewaren. Dan heb je altijd een gezonde én lekkere traktatie in je diepvries liggen.