Welkom!
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop
Gratis verzending boven de € 49,-
Eenvoudig retour 30 dagen bedenktijd
Veilig achteraf betalen betaal tot 30 dagen na aankoop

Lampe Berger werking

Schittert er bij jou al een Lampe Berger brander in de woonkamer? De producten van Maison Berger zijn een prachtige aanvullig voor ieder interieur. Niet alleen vanwege het zuiveren van de lucht die de brander verspreid, maar ook de heerlijke geur die het met zich mee brengt. En dat ook nog eens in een mooi jasje! De branders zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen, materialen en stijlen. Maar hoe werkt de Lampe Berger brander nou precies?

Hoe werkt de Lampe Berger Brander?

Stel dat je zo'n prachtig exemplaar hebt aangeschaft: een echte Lampe Berger brander van het merk Maison Berger. Je hebt een Lampe Berger navulling gekozen in je favoriete geur. En nu?! We leggen je stap voor stap uit hoe jij kan genieten van een heerlijke geur in huis.

Vullen

 • Vul de Lampe Berger brander halfvol met de Lampe Berger navulling. Dit kun je doen met behulp van de bijgeleverde trechter.
 • Plaats de lont in de Lampe Berger brander tot deze klemmend vast zit. Plaats de afsluitdop er op. Wacht 20 minuten, zodat de lont de navulling in zich op kan nemen.

Aanzetten

 • Verwijder de afsluitdop.
 • Steek de brander aan met een aansteker. Blijf bij de vlam. Ziet de brander er egaal grijs uit, zonder donkere plekken? Blaas dan de vlam uit! Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.
 • Plaats de sierdop op de Lampe Berger brander. De brander werkt nu! Afhankelijk van de oppervlakte is een gebruik van 15 tot 30 minuten voldoende.

Uitzetten

 • Verwijder de sierdop.
 • Plaats de afsluitdop op de Lampe Berger brander. Hiermee zet je de brander uit.
 • Plaats de sierdop ook terug. 

Veranderen van Lampe Berger navulling

Er zijn een hoop heerlijk geurende Lampe Berger navullingen verkrijgbaar. Fris, fruitig of bloemig: waar ga jij voor? We kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar de verschillende geuren van Maison Berger. Heb je nu een frisse geur, maar wil je overstappen naar een bloemige geur? Dat kan! Hiervoor hoef je geen nieuwe lont aan te schaffen. Je kunt de lont namelijk reinigen.

Hoe reinig je de Lampe Berger brander?

 • Maak de brander goed leeg. Giet de resterende navulling terug in het flacon. Wring de lont zo goed mogelijk uit. Laat de brander leegdruppelen en drogen op keukenpapier.
 • Vul de brander met een neutrale navulling. Deze navulling heeft geen geur. 
 • Wacht 20 minuten, zodat de lont het vloeistof in zich op kan nemen. 
 • Volg de bovenstaande stappen 'aanzetten' en 'uitzetten'.
 • Giet de resterende neutrale navulling terug in het flacon. Vul de brander nu met je nieuwe geur!

Vind je de geur van een Lampe Berger navulling te sterk? Je kunt de neutrale vulling ook gebruiken voor het verdunnen van de navulling. Hiermee maak je de geur minder intens.

Let op: een Lampe Berger lont dient na 200 beurten vervangen te worden!

Maison Berger Geurstokjes

Geniet wekenlang van een subtiele of intense geur door je woonruimte met de Maison Berger geurstokjes. De Maison Berger geurstokjes kun je in combinatie met de Lampe Berger brander gebruiken. De geurstokjes zorgen continue voor een heerlijke geur, terwijl de brander de lucht zuivert van ongewenste geurtjes.

Vind je de geur te sterk? Je kunt sticks verwijderen of toevoegen om de intensiteit van de parfum naar wens te veranderen. Aangeraden wordt om met 4 sticks te beginnen. Vul vervolgens aan naar wens. Vergeet niet de sticks regelmatig te keren. Wanneer je verandert van geur, adviseren wij de sticks te vervangen.

Let op: de Lampe Berger navullingen voor de Lampe Berger brander zijn niet geschikt om te gebruiken voor de Maison Berger geurstokjes en andersom!

Maison Berger Geurkaars

Breng gezelligheid in huis met de Maison Berger geurkaars. De vegan geurkaarsen zijn gemaakt van plantaardige was met een katoenen lont. Een Maison Berger geurkaars van 210 gram gaat 35 branduren mee, een geurkaars van 180 gram 30 branduren en een van 680 gram 80 branduren. 

Om lang plezier te hebben van de Maison Berger geurkaars dien je de lont regelmatig af te knippen tot 1 cm hoogte. Zorg dat de lont recht staat voor je hem aansteekt. We raden aan de kaars niet uit te blazen voordat het volledige oppervlak van de kaars vloeibaar is geworden.