Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10 jaar meer dan 1 miljoen klanten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Waarom een gietijzeren pan inbranden? Inbranden zorgt voor een antiaanbaklaag die roest voorkomt en plakken tegen gaat. Daarnaast verbetert het de warmteverdeling en -retentie, waardoor gerechten gelijkmatiger garen. Hoe vaker je inbrandt, hoe sterker de beschermlaag wordt en hoe langer je pan meegaat.

4 simpele stappen

Met deze makkelijke stappen geef je je gietijzeren pan een sterke antiaanbaklaag en optimale bescherming. Zo blijven je Blackwell pannen mooi, sterk en klaar voor jarenlang kookplezier.

4 simpele stappen

Stap 1: Schoonmaken

Was de pan grondig met warm water, een beetje afwasmiddel en een schuurspons. Reinig zowel de binnenkant, onderkant als het handvat goed. Spoel daarna alles af.

Stap 1: Schoonmaken

Stap 2: Goed Drogen

Droog de pan direct af met een schone, pluisvrije doek. Zet de pan eventueel 10 minuten op laag vuur om het laatste restje vocht te verdampen.

Stap 2: Goed Drogen

Stap 3: Inoliën

Doe een beetje plantaardige olie (zoals zonnebloem- of koolzaadolie) in de pan. Gebruik een stuk keukenpapier om de olie goed uit te wrijven over de hele pan: binnenkant, buitenkant en het handvat. De pan mag glanzen van de olie, maar let op: geen plassen of dikke lagen.

Overtollige Olie Verwijderen: Neem een schoon stuk keukenpapier en wrijf de pan goed droog alsof je de olie er weer afhaalt. Er blijft dan een dun, gelijkmatig laagje olie achter.

Stap 3: Inoliën

Stap 4: In de oven of op het fornuis

Ovenmethode: Verwarm de oven voor op 250°C. Leg de pan ondersteboven op een ovenrek (leg eventueel een bakplaat eronder om eventuele druppels op te vangen). Laat de pan 60 minuten in de oven. Haal de pan er daarna voorzichtig uit met ovenwanten en zet de oven uit.

Fornuismethode: Zet de pan op het gasfornuis – gebruik een kleine pit voor een kleine pan en een grote pit voor een grote pan. Verhit de pan tot deze begint te roken. Laat de pan vervolgens nog 1 minuut doorroken en zet dan het gas uit.

Let op: Bij het inbranden komt er een geur vrij – dat is heel normaal. Zorg voor goede ventilatie door de afzuigkap aan te zetten of een raam open te doen.

Afkoelen: Laat de pan volledig afkoelen voordat je hem opbergt of gebruikt.

Stap 4: In de oven of op het fornuis

Je pan is nu klaar voor gebruik!

Met goed onderhoud wordt je gietijzeren pan alleen maar beter. Wil je een nog sterkere antiaanbaklaag? Dan kun je het inbrandproces meerdere keren herhalen. Elke extra laag maakt de pan donkerder, gladder en beter beschermd tegen roest.

Je pan is nu klaar voor gebruik!